Вече ви информирахме, че шефът на Uber напусна компанията заради вътрешни скандали. Така в продължение на няколко месеца популярната услуга за превоз си търсеше усилено човек, който да наследи Травис Каланик на отговорния пост. Дългото чакане за служителите и инвеститорите приключи, тъй като Uber вече избраха кой ще бъде новият им главен изпълнителен директор. Неговото име е Дара Косровшахи, който досега ръководеше Expedia, предаде TechRadar.

 

Бордът на директорите е останал впечатлен от качествата на корпоративен лидер, които той демонстрира дори в динамична и висококонкурентна среда като онлайн пътуванията. Под управлението на Дара Косровшахи Expedia успя да реализира рекорден ръст и печалба. Съчетание, което ще е ключово за бъдещето на Uber след седем години на финансова загуба. Дара Косровшахи е роден през 1969г. и емигрира в САЩ, когато е на девет години, заради избухването на Иранската революция.

 

Кариерата му в Expedia започва през 2005г., когато тя е отделена от IAC, където той управлява Travel Business дивизията. Дългогодишните усилия на Косровшахи превърнаха компанията в гигант със сериозно присъствие в световен мащаб и пазарна капитализация от $23 млрд. Приходите се увеличиха от $2,1 млрд., в годината, когато поема поста до $8.7 млрд. през 2016г. В заключение ще отбележим, че бизнеса на Expedia се разширяваше с извършването на над 20 различни придобивания под ръководството на Дара Косровшахи.

 

Вижте Uber ще покажат летящите си автомобили през 2020г.