Samsung се утвърдиха като глобален лидер в пазара на смартфони и продължават да доминират въпреки все по-сериозната конкуренция на Huawei и Apple. Корейският производител очаква 2020г. да бъде още по-успешна и скоро ще представи новите си флагмани с Android. Припомняме ви, че премиерата на Samsung Galaxy S20 ще е на 11 февруари. Водещ принос за успехите на компанията в мобилната индустрия през последните тримесечия определено има Донгжин Кох.

 

Внушителните финансови и технологични ресурси на Samsung и неговите усилия като шеф на дивизията за смартфони имат голямо значение Galaxy да успешен бранд по цял свят. Малко повече от две седмици преди премиерата на Samsung Galaxy S20, обаче разбираме, че Донгжин Кох вече няма да оглавява мобилната дивизия на корейския гигант. Вместо това за нов главен изпълнителен директор в подразделението за смартфони ще бъде назначен Рох Тае-муун, съобщава Engadget.

 

 

Изборът не е случаен, тъй като новия шеф на дивизията за смартфони работи в Samsung над 22 години. Рох Тае-муун има важна роля за разработването и популяризирането на всички устройства от Galaxy серията и отблизо познава вътрешната култура на компанията. Основен приоритет в работата му ще бъде популяризирането на гъвкавите смартфони и превръщането на Samsung в лидер в тази пазарна ниша. Новият шеф ще трябва да се справи ефективно и с конкуренцията на Huawei и Xiaomi.

 

Още от Digital: Samsung ще премести 20% от производството на смартфони в Китай през 2020г.