Вече ви информирахме, че шефът на Foxconn напуска компанията. Желанието на Тери Гоу е да освободи път на младото поколение бизнес мениджъри. След като напусне своя пост ще продължи да има роля при вземане на стратегически решения, но няма да участва активно в ежедневните операции на Foxconn. Ерата на Тери Гоу, която започна преди 45 години със създаването на компанията е към своя край, тъй като борда на директорите официално неговия заместник.

 

От Digitimes информират, че това е Ян Лиу, който ще наследи на тази позиция основателят на компанията. За в бъдеще Тери Гоу ще продължи да бъде част от борда на директорите. Новият председател, Ян Лиу е създател на Young Micro, която след това бе купена от Foxconn през 1994г. Следващият бизнес проект на Ян Лиу бе формирането на бранда ITE, който базиран в Тайван и специализира в разработката на IC контролери, като днес носи името ITE Tech.

 

Новият председател Ян Лиу (вляво). Основателят на Foxconn, Тери Гоу (вдясно)

 

Кариерата му продължава със създаването ITeX през 1997г. и става генерален мениджър на PTC през 2003г. Четири години по-късно Ян Лиу е избран като асистент на председателя на Foxconn. Активната работа и познанията му в сферата на дънните платки го превръщат в шеф на CISG дивизията в компанията. Ян Лиу е пренасочен към софтуерния бизнес на Foxconn, а през 2014г. е избран за председател на Socle, която се притежава от Foxconn. Ролята му в компанията ще е още по-сериозна със сегашното назначение.

 

Oще от Digital: Foxconn са готови да изнесат цялата производство на iPhone за американския пазар извън Китай