Сензорните дисплеи промениха изцяло начина, по който си взаимодействаме със съвременните мобилни устройства и се превърнаха в ключова функционалност на смартфоните и таблетите, които използваме всеки ден. Само преди броени дни една от най-големите компании в индустрията, а именно Apple се похвалиха, че са регистрирали рекордни продажби на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, регистрирайки 13 млн. доставки само за един уикенд. Впечатляващото постижение на технологичният гигант въпреки това е много далече от невероятния успех на модел, който вероятно повечето от нас са забравили, че съществува, предаде Ubergizmo. 

 

Странното е, че бюджетния телефон Nokia 1100 продължава да държи рекорда за най-продавано устройство в глобален мащаб, тъй като през годините е отчело над 250 млн. доставки на световния пазар. Официалната премиера на този модел бе през 2003г. и сега 12 години по-късно, въпреки невероятната еволюция на технологиите продължава да е най-популярния телефон, който изпреварва в това отношение всички смартфони, които са достъпни на пазара днес. Друга любопитна подробност е, че финландската компания спря да произвежда Nokia 1100 още преди шест години, което по още по-добър начин показва колко успешен продукт е бил той за нея. 

 

Техническите му спецификации от днешна гледна точка изглеждат донякъде смешно. но изключителната здравина в допълнение към дългия живот на батeрията и ниската цена са най-сериозните му предимства, които го превърнаха в най-продаваното устройство в сферата на потребителската електроника в света. Nokia 1100 осигуряваше над 400 часа в режим на готовност, 36 преинсталирани мелодии, класическото фенерче, капацитет за запазване на до 50 съобщения и контакти в списъка ви и легендарната игра Snake.

 

 

Вижте кога е точният момент да си купим нов смартфон