Феновете на iPhone по света милиарди. Според статистиката направена от Lifewire, година след премиерата на първият iPhone, в света има 3.7 милиона смартфона на Apple, а 10 години по-късно броят им е цели 2.2 милиарда. Разбира се, коренно различен въпрос е, колко от тези устройства са активно използвани към момента. Тук статистиките са различни, но средно статистически, можем да кажем, че броят им е около милиард.

 

 

След появата на първият iPhone през 2007 година - вече смартфонът на Apple има не малко поколения след него, като във видео ревютата си сме ви показали почти всеки от тях. Ето например видеото на легендарният iPhone 5, което ви показахме през далечната 2010 година. Този смартфон е любимец на много хора и както в първообраза си, така и в ъпгрейднатият римейк от 2016 година iPhone SE, той се използва и до днес.

Дали обаче той е най-любимият модел на феновете на iPhone? Спомнете си за революционният за времето си iPhone 6, чийто дизайн се изпозлва и до днес при последният Apple iPhone SE (2020). Може би той е по-подходящ да бъде избран за любимец на феновете?!

Най-популярното поколение от всички до този момент е именно това на iPhone 6 и iPhone 6 Plus. От него към момента са продадени 222.4 милиона устройства. При наследникът му iPhone 6s и респективно по-големият iPhone 6s Plus, продадените бройки са наполовина по-малко.

При iPhone 7 и iPhone 7 Plus цифрата е още по-малка - 83 милиона смартфона, доколкото при iPhone 8 и iPhone 8 Plus се наблюдава повишаване на продажбите до 95.2 милиона бройки. Това обаче все още е много далеч от рекорда на 6 и 6s.

При iPhone X продажбите падат надолу, достигатигайки 65.7 милиона бройки, а при iPhone 11 те не могат да стигнат до 40 милиона. Когато обаче добавим към тях тези на iPhone 11 Pro и 11 Pro Max, цифрата набъбва до малко над 75 милиона. 

 

 

Истината е, че с появата на нови производители в премиум сегмента в който основно се цели Apple, продажбите на бранда започват да спадат. Така предположенията са, че при iPhone 12, тенденцията за спад в продажбите на Apple ще продължи. Над тази статия, можете да видите интересно видео, в което съчетахме снимки от почти всички видео ревюта, които сме посветили на iPhone през годините.

 

Още от Digital.bg: Ето как би изглеждал най-скъпият сгъваем iPhone 12 Flip (Видео)

 

Музика: Bensound.com