Google също се възползваха от необичайната активност на потребителите по време на домашната изолация заради пандемията от коронавирус. Вече ви информирахме, че услугата за видеоразговори Google Meet е безплатна от днес. По този начин компанията опитва да се конкурира директно с други водещи приложения като Zoom, Microsoft Teаms и Facebook Messenger Rooms. 

Google Meet не само е безплатно, но и предлага интеграция с другите популярни приложения на компанията, което допълнително подобрява неговите възможности. Разработчиците постоянно експериментират с нови функционалности, които да превърнат Meet в още по-добра платформа за видеоконференция

Последният ъпдейт на приложението е създаден с идеята да улесни максимално процеса на стартиране на разговор от потребителите. Идеята е това да става с най-малък брой кликвания. Новото решение на Google предлага интеграция на икона за бърз достъп, с която да стартирате видео разговори от своя профил в Google Meet.

Tова е поредното приложение, което е част от G Suite пакета и предлага тази функция на своите потребители.

 

 

Всъщност Meet.new иконата за бърз достъп позволява да започнете разговор с кликването на "Start Meeting" бутона, който може да откриете в интерфейса на приложението. Този компонент е наличен от официалния сайт на Meet, но също от страничната лента на Gmail профилите, съобщавa 9to5google. 

В този случай ще видите "Мееting Ready" екрана, на който е показан URL адреса, който можете свободно да копирате и споделите с други потребители. Присъединяването към разговор става с избора на една от двете възможни опции: "Join Now" или "Present". 

Информацията за профила, с който сте се логнати ще бъде показана в горния десен ъгъл. Разполагате с опцията да превключвате между няколко акаунта, които ще са достъпни за останалите участници в подобен формат:  "meet.new/1" или "meet.new/2", за личния и служебния профил. Това определено е доста полезна опция. 

Представянето на Meet.new иконата допълва настоящите предложения с този формат, като docs.new, sheets.new, slides.new, sites.new, forms.new и website.new. 

 

Още от Digital: Вече можем да правим обаждания в Google Meet директно от Gmail