Съхраняването на вашите файлове в облака има много предимства. Можете да видите вашите файлове от всеки телефон, таблет или компютър, който е свързан към интернет, а облакът може да осигури резервно копие на файловете ви, така че те никога да не изчезнат, дори и ако телефонът ви се изгуби или компютъра ви се повреди.

Използването на облачните услуги е лесна работа, но не така стоят нещата с избора на това на коя копания да се доверим. Ето защо решихме че съветите на CNet може да са ви от полза.

Вижте как може да разберете коя облачна услуга е подходяща за вас.

OneDrive

Всички които използват Windows 8 и 8.1, знаят че OneDrive е вграден в тяхната операционна система. Въпреки това, всеки може да го използва в интернет чрез изтегляне на десктоп приложението за Mac и за по-ранните версии на Windows, или чрез приложението OneDrive за Android, iOS, Windows Phone и Xbox.

На OneDrive можете да съхранявате всякакъв вид файлове, включително снимки, видео и документи и разбира се имате достъп до тях от всеки ваш компютър или мобилно устройство. Освен това, услугата организира вашите файлове по вид, така че лесно да намирате това, което ви трябва. Регистрацията в OneDrive става чрез Microsoft акаунт, който ви дава достъп до Outlook, Xbox Live, както и до други услуги на Microsoft.

Dropbox

Dropbox е фаворит в света на облачните услуги, защото е надеждна и лесна за използване. Вашите файлове се съхраняват на сървърите на компанията и можете да получите достъп до тях по всяко време от сайта на Dropbox, от десктоп приложението за Mac, Windows и Linux (Ubuntu, Debian, Fedora) или от мобилните приложения за iOS, Android, BlackBerry и Kindle Fire. Разбира се, отново няма ограничение за вида на файловете, които може да съхранявате в Dropbox, както и за размера на файловете, които качвате.

Услугата автоматично и бързо синхронизира вашите файлове във всичките ви устройства, така че да можете да получите достъп до тях по всяко време и от всяко устройство. Освен това, Dropbox дава на своите потребителите изобилие от възможности за увеличаване на мястото за съхранение.

При регистрация, всеки потребител получава безплатно 2 GB. Услугата е толкова проста и елегантно проектирана, че всеки може да я овладее бързо и лесно. Вижте как да получите допълнително безплатно място в Dropbox.

Google Drive

Google предлага пълен набор от офис инструменти с Drive. Можете да получите от всичко по малко с тази услуга, включително текстообработваща програма, приложение за електронни таблици, презентации, плюс 15 GB свободно пространство за съхранение. Ако вече имате профил в Google, можете да получите достъп до Google Drive, просто трябва да отидете на drive.google.com и да активирате услугата.

Въпреки че можете да получите достъп до всички ваши файлове от уеб сайта на Drive, можете също така да изтеглите настолното приложение за Mac и PC, за да управлявате вашите файлове от вашия компютър. Подобно на другите услуги за съхранение в облака и Drive има приложения за iOS и Android.

Наскоро Google въведе онлайн услугата Google Photos, която ви дава възможност да организирате снимките си в албуми. Google Photos е вграден в Drive, но може да го достъпите и от googlephotos.com.

Box

Всеки може да се регистрира за безплатен акаунт в Box, но всички атрактивни функции на услугата са достъпни само за бизнес и ИТ потребителите. Box предлага много възможности за екипите служители, които работят заедно по проекти, както и за големите компании, които се нуждаят от сигурно място за съхранение и споделяне на документи.

Amazon Cloud Drive

Amazon Cloud Drive е от няколко години, но през месец март компанията представи нови планове за съхранение – един само за снимки и един за всички други видове файлове. Тези планове не са безплатни и изискват абонамент. Право на безплатно неограничено място за снимки получават всички членове на Amazon Prime и собствениците на Fire устройства. В противен случай ще трябва да заплатите $ 12 на месец.

Има десктоп приложение Cloud Drive за PC и Mac, което ви позволява да качвате или сваляте файлове. За разлика от другите облачни услуги за съхранение обаче, Amazon Cloud Drive приложението не ви позволява да виждате вашите файлове от папка на вашия компютър. Ако искате да ги видите или да правите промени, ще трябва да отидете на уеб сайта на Amazon.

Amazon Cloud Drive има и приложение за iOS и Android.

 

Вижте най-големите предимства на облачните услуги