Орбитата около планетата ни е осеяна от мащабна мрежа от сателити, чието основно предназначение е навигация и метеорология. Вече станахме свидетели и на различни концепци за изграждане на инфраструктура от сателити, гарантиращи безплатен достъп до интернет до всички точки на планетата. StartRocket e името на руски стартъп, който работи над още по-амбициозна идея, а именно да построят първия космически билборд. Съоръжението ще е видимо от Земята дори през нощта.

 

Представителите на StartRockеt са на мнение, че модерните технологии са достатъчни за реализирането на тази идея. Първите тестове с уникалните банери на руския стартъп ще стартират през следващата година, а финалната версия на продукта ще е готова през 2021г. Идеята на StartRocket е да предоставят място за реклама на най-популярните брандове и корпорации, които днес доминират ежедневието ни, съобщава TechRadar. Иновативният билборд ще се състои от много по-малки модули.

 

 

По този начин StartRockеt ще разполагат със свободата да изграждат структури с различни форма и размери. Компанията вероятно ще прибегне до услугите на т.нар. "CubeStats" - мини сателити, които могат да излъчват денонощно светлина. Така корпоративните клиенти на руския стартъп ще могат да избират какво име, лого и надпис да използват в космическите билбордове, за да рекламират по най-добър начин себе си. Идеята на StartRocket може да промени изцяло представата ни за маркетинга.

 

Още от Digital: Ето как изследвахме Космоса през последните 60 години