Salesforce проявяват голям интерес към придобиването на приложението Slack. Разговорите между двете страни вече са започнали и е възможно скоро да сте стигне до сделка. Евентуалното придобиване на Slack ще позволи на компанията да разшири своите бизнес предложения и да достигне до повече потребители.

Информацията се появява в труден период за Slack, които не успяват да се възползват от пандемията и социалната изолация, които ни карат да работим от домовете си. Впечатляващата конкуренция на Microsoft Teams, Zoom и останалите популярни приложения за видеконференция не позволиха на Slack да разшири своето присъствие.

Това е голям проблем, тъй като милиони потребители по цял свят се обучават и работят виртуално. Евентуална сделка със Salesforce може да стимулира по-добро представяне и да позволи на Slack да бъдат по-успешни. Сделката вероятно ще бъде обявена официално преди 9 декември, когато Slack ще публикуват финансовите резултати за изминалото тримесечие, съобщава Reuters.

 

 

На този етап двете компании не са разкрили официално плановете си. Данните за интереса на Salseforce предизвикаха 24% ръст в стойността на акциите на Slack на борсата. В момента се котират за $36.58, което означава, че пазарната капитализация на приложението е около $21 млрд. Бъдещият купувач отчете с 2.7% увеличение на своите акции с оглед възможността да придобият Slack.

Oт началото на годината досега приложението е регистрирало 12.6 млн. инсталации, което e с 50% повече, в сравнение със същия резултат през 2019г. Разпространението на коронавируса, обаче бе свързано с икономически загуби, като компанията направи редица компенсации на своите потребители през кризата.

Представителите на бизнеса се насочват към заглавия като Microsoft Teams, което е интегрирано към другите софтуерни решения на компанията. Ако сделката се реализира и Slack стане част от по-голяма компания това може да се превърне в катализатор за достигане на по-голяма аудитория.

Salesforce вече инвестираха $16 млрд., за да разширят облачния си бизнес от началото на годината.

 

Oще от Digital: Най-добрите приложения за последните 10 години