Essential Products е името на иновативен стартъп основан от създателя на Android - Анди Рубин. Основната цел на компанията бе да предложи нещо различно на потребителите. Изминаха почти три години от премиерата на първия смартфон Essential, Устройството предложи иновативен дизайн, но не генерира достатъчно високи продажби. В голяма степен това е причината компанията да отложи премиерата на второ поколение на смартфона.

 

 

Това може да се каже и за още няколко подготвяни продукти на Essential Products, сред които дигитален асистент за смарт джаджи, както и собствена операционна система. Причините са спирането на тези проекти не са известни, но това не е толкова важно, тъй като Essential Products преустановява съществуването си. Данните за това решение бяха потвърдени от Анди Рубин в официален пост в уеб сайта на Еssential Products, съобщава TheVerge.

 

Компанията Newton Mail, която бе купена от Essential Products през 2018г. също ще преустанови дейността си. Собствениците на Essential Phone ще продължат да го използват, но няма да получават ъпдейти. Бизнес операциите на Essential Products ще бъдат официално прекратени на 30 април. Припомняме ви, че Анди Рубин е собственик на още една компания с името Playground Global и изглежда ще насочи вниманието си към техните проекти.

 

Oще от Digital: Еssential разработват мобилно устройство с революционен дизайн и кодово име Project GEM