Аlphabet е името на нова компания, в която оперират част от бизнес подразделенията на Google и планира да инвестира солидни финансови ресурси в разработването на нови интелигентни технологии и продукти. Сега в Ню Йорк се проведе интересно събитие, на което имаше представители на много водещи брандове, сред които и шефа на Sidewalk Labs дивизията на Alphabet. Неговото име е Дан Доктороф и в свое изявление разкри, че тя обмисля всевъзможни варианти да подобри урбанизираната среда на големи градове по цял свят, информира AndroidHeadlines. 

 

Секретният проект, който той ръководи включва привличането на консултанти, които да помогнат на Alphabet да създаде собствен футуристичен град от нулата, който ще предложи най-модерните технологични иновации. Идеите на компанията включват безплатен достъп до Wi-Fi, множество терминали с интерактивни дисплеи, които предоставят най-полезната информация на жителите и посетителите, както и бърз публичен транспорт. Аlphabet ще използват информацията от смартфоните на потребителите, за да подобрят техния ежедневен живот, а също да оптимизират трафика, като като цялата тази екосистема ще е базирана около популярните услуги и приложения на Google.

 

Въпросната концепция все още се намира в начален стадий, като вероятно ще отнеме години или дори десетилетие, за да се превърне в реалност и тепърва предстои да научаваме повече детайли за тази концепция. Припомняме ви, че компанията работи над различни идеи като например самоуправляващите автомобили, балоните Project Loon, собствени дронове, с които да доставят интернет. Все пак за нас потребителите е добре да знаем, че Alphabet търсят всевъзможни начини да използват технологиите, за да подобрят живота ни.

 

Вижте какво е Alphabet и защо Google има нов шеф