iPhone X има впечатляващ хардуер и дизайн, но също така предлага редица уникални софтуерни функционалности, като например емотиконите Animoji. Taзи интересна характеристика на смартфона сега провокира ново съдебно дело срещу Apple от софтуерната компания Еmonster. Обвинението твърди, че търговската марка е регистрирана на името им още през 2014г. и Apple са знаели за патента още преди да представят функцията и дори са се опитвали неуспешно да откупят Animoji бранда, предаде SlashGear.

 

 

Японската компания предлага приложение с името "Animoji - Free Animated Texting" в App Store, което струва $0.99 и е налично от септември 2014г. Приложението генерира кратки графики и анимации, които могат да се вграждат във всяко едно приложения за имейл и комуникация. Съобщенията могат да се видят дори и от хората, които не са инсталирали Animoji на устройствата си. В случая е странен факта, че в iTunes вече има софтуер, използващ името Animoji и няма как Apple да не са знаели за него.

 

Новата функция бе представена заедно с iPhone X и представлява емотикони, които се генерират на базата на израженията на лицето, които правят потребителите. Идеята е да се използват за забавление и в популярните съобщения за комуникация. Emonster искат съда да санкционира като им забрани да използват името Animoji, да продават продукти, които го носят и да им платят финансово обезщетение. Предстои да видим как Apple ще защитят своята позиция пред властите.

 

Вижте осем неща, които Apple пропуснаха да кажат за iPhone X