Когато говорим за топ флагман смартфони, в техническите им характеристики трябва вкупом да има най-доброто от най-доброто. При положение, че потребителите ще дават не малка сума, те искат да получат в замяна върха на технологичните иновации към момента.

Ако трябва да синтезираме ключовите характеристики, които потребителят иска от даден флагман смартфон, то те биха били: красив модерен дизайн със здрав корпус, голям дисплей с висока резолюция и честота на опресняване, мощен хардуер с повече памет, камери с професионално качество и голяма батерия.

Последната е пряко свързана с повечето от изброените и без нея, всичко останало би било нефункционираща екстра, ако няма достатъчно енергия, която да захрани. Например Xiaomi Mi 10 Ultra има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark, но ако батерията му не е достатъчно надеждна, едва ли ще можете да снимате с него цял ден по време на планинско пътешествие.

 

 

Този скрийншот е от галерията на Huawei P40 Pro, който в продължение на над 8 часа трип, направи 65 минути 4K видео, 109 снимки и успоредно с това правеше постоянен GPS тракинг чрез Huawei Watch GT 2 и Blutooth връзка между часовника и приложението Health, като батерията изразходи 75% от капацитета си.

 

 

Дали Xiaomi Mi 10 Ultra би успял да постигне подобен резултат? Вероятно не. Правим заключението си на база теста, който можете да видите над тази статия. В него смартфона с 4500mAh батерия е подложен на изпитание с непрестанна онлайн игра на популярното заглавие Call of Duty Mobile. По време на теста, настройката на дисплея 120Hz, яркостта е в автоматичен режи.

 

 

Изгледайте видеото докрай и ще разберете в кой момент от изпитанието, на колко процента е била батерията. Резултатът ще ви изненада.

Това оказва се, не е първият тест, в който Mi 10 Ultra не постига резултата, който Xiaomi са заявили в характеристиките на флагмана си. Ще ви припомним, че във публикацията си за колко време ще се зареди батерията на Xiaomi Mi 10 Ultra с бързо 120W зарядно, показахме че заявените от китайският бранд „5 минути от 0% до 41% и 23 минути от 0% до 100% заряд на батерията“ са непостижими в реални условия.

 

Още от Digital.bg: Геймърската видео карта NVIDIA GeForce RTX 3080 - Цена и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com