Водещите производители решиха проблема с недостатъчното памет в смартфоните с премиерата на модели, които имат 16GB, 32GB, a в някои случаи до 256GB място за съхранение. Това премахва необходимостта да се притеснявате как да ъплоуднете цялата си колекция от мултимедийни файлове и да имат достъп до нея независимо къде се намирате. Все пак повечето вградена памет увеличава осезаемо цената на даден смартфон и е необходимо да намерите оптималния баланс между тези две характеристики, тъй като не всички модели имат слотове за microSD карти.

 

Aко изберете опцията с 8GB памет заради атрактивната цена трябва да знаете, че възможностите ви след това ще бъдат доста ограничени. Системните файлове на Android и няколко изпратени клипа и снимки в популярни приложения като WhatsApp и Viber ще започнат да ви създават доста проблеми, информира AndroidPit. В случай, че не планирате да качвате огромна колекция от музика или видео клипове на смартфона е най-добре да изберете модел с 16GB, което ще ви осигури достатъчно място за съхранение на достъпна цена. 

 

 

Помислете за варианта да отделите малко повече средства за устройство, което предлага 32GB. В крайна сметка това е стойност, която задоволява над 80% от потребителите. Покупката на смартфони с 64GB и 128GB вградена памет е предпочитан вариант сред потребителите, които непрестанно изтеглят клипове с висока резолюция, работят с тежки програми или съхранвяат огромна колекция от снимки. Въпросът дали си заслужава инвестицията е свързан изцяло с начина, по който самите вие използвате устройството си. 

 

Вижте какво да направим ако Micro SD картата ни се повреди