Google обръщат все по-голямо внимание на охраната на служителите си, особено след неприятния инцидент в YouTube San Bruno кампуса през 2018г. В този случай непознат откри стрелба по сградата, при която бяха ранени трима души. Нови данни публикувани от BusinessInsider разкриват, че компанията е удвоила бюджета за охрана на своя шеф през изминалата година. Благодарение на тях разбираме, че Google са платили $1.2 млн, за да гарантират безопасността на Сундар Пичай през 2018г. 

 

За сравнение година по-рано средствата за охраната на шефа на компанията са били $680 хил. Новата програма за сигурност бе одобрена от Alphabet през юли 2018г. и влезе в сила само месец по-късно. Параметрите на този бюджет са различни и се гласуват всяка година и са съобразени с актуалната ситуация. Трябва да отбележим също, че сумата от $1.2 млн. е нищожна, в сравнение с годишните приходи на компания от ранга на Googlе, но изглежда достатъчно, за да гарантира сигурността на Сундар Пичай. 

 

Всеки един инцидент, който може да причини инциденти със служителите се разглежда изключително сериозно не само от Google, но и от другите технологични компании. За сравнение борда на директорите на Facebook одобриха бюджет от $10 млн., с който да гарантират безопасността на Марк Зукърбърг и неговото семейство през 2018г. Все пак тенденцията е Google да увеличават тази сума  и да наемат по-голям екип от охранители и е много вероятно това да се случи и през настоящата година.

 

Oще от Digital: Пет нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате