Intel вече представиха новото си поколение Kaby Lake процесори. Успоредно с това компанията стартира продажбите и на следващата си генерация процесори за сървъри. Най-интересният модел от тях е Intel Xeon E7-8894 v4, който има 24 ядра, работещи на тактова честота от 3.4GHz и 60MB cache памет. Teхнологичният гигант сподели, че това е не само най-бързия чип за сървъри, но също най-скъпия процесор на Intel досега. Цената му е $8898.

 

Дори мощният Xeon Phi 7290F, който е предназначен за суперкомпютри e по-евтин, тъй като може да се купи за $6401, предаде NetworkWorld. Intel Xeon E7-8894 v4 е над четири пъти по-скъп oт Core i7-6950X процесор за геймърски компютри. Intel са разработили още една конфигурация на архитектурата, която пак има 24 ядра, но те работят на 2.2GHz. Цената на този процесор за сървъри е $7174. Това са двата най-скъпи процесора в портфолиото на компанията.

 

Причината за високата цена не е случайна, защото тези два модела са предназначени специално за финансовите и търговски дружества, които се нуждаят от сигурни системи за извършване на сделки в реално време. Ако се получи грешка компаниите биха загубили милиони долари и търсят надеждни решения, които намират в Intel Xeon EX 8894 v4. Toзи процесор може да открива и отстранява проблеми без да предизвиква проблеми в нормалната работа на сървърите.

 

Вижте 10 начина, по които процесорите Intel Kaby Lake ще променят компютрите