Windows 11 е водеща тема в технологичната индустрия през последните седмици. Вече знаем как ще изглежда операционната система, като реалните ъпдейти започват през есента. Компанията е променила ключови елементи от интерфейса като Start меню и лентата със задачите, но също така включва и редица допълнителни функционалности и промени.

Докато очакваме да стартират ъпдейтите към Windows 11 научихме детайли за още един атрактивен продукт на компанията. Това е облачната платформа Windows 365 Cloud PC, която позволява да стриймвате копие на Windows 10 или Windows 11 директно в браузъра. Възможно е да си осигурите достъп до облачния компютър от всяко устройство, което използвате с Remote Desktop приложението.

Windows 365 Cloud позволява на служителите на компанията да работят съвместно със своите колеги и да споделят прогреса в работни приложения от Android, Windows, macOS и Linux. Дори да стартирате ново устройство ще може да продължите своята сесия в Windows 365 Cloud PC от същия момент, в който сте преустановили работа.

 

 

Мicrosoft предлагат две различни версии на Windows 365 платформата, които се казват Business и Enterprise. Всяка от тях се захранва от Azure Virtual Desktоp, като отделните компютри могат да се конфигурират с 2GB RAM, самостоятелен CPU модул, 64GB памет за стандартната версия.

Най-скъпият абонамент на услугата ще предложи осем процесора, 32GB RAM и 512GB памет. Потребителите ще могат да избират между 12 различни конфигурации, които предлага Microsoft за Windows 365. Aко се интересувате от облачната платформа е добре да знаете, че вече е достъпна за потребителите.

По този начин разбираме, че Basic версията е налична за €28.20 и включва 2 виртуални процесора, 4GB RAM и 128GB за съхранение на файлове. Удвояването на оперативната памет до 8GB ще увеличи цената до €37.30 за Standard абонамента. Най-скъпата оферта е Premium плана, който е наличен за €60.10 и осигурява четири CPU с 16GB RAM и 128GB памет.

 

Oще от Digital: Windows 11 ще предостави 10 дни за връщане към Windows 10 след ъпдейта