Водещите производители в индустрията вече масово започнаха да представят модели с 4K резолюция и полагат много усилия да оптимизират повече съдържание, което да е достъпно в този формат Sharp изглежда смятат, че това не е достатъчно и планират да демонстрират възможностите на иновативен телевизор, който поддържа 8K резолюция на изложението CEATEC през октомври. Пълното име на самия модел е Sharp LV-85001, като той е в състояние да показва съдържание с внушителните 7680х4320 пиксела, предаде PCWorld.

 

Oт своя страна това е два пъти по-висока стойност от набиращите все по-голяма популярност телевизори с Ultra HD или 4K резолюция от 3840х2160. За да постигнат този ефект от компанията са добавили жълт субпиксел към традиционните червен, зелен и син от RGB гамата. Sharp вече са готови да стартират масовото производство на първия сериен 8K телевизор, който се очаква да е достъпен в размер от 85 инча.

 

Самият панел използва IGZO технологията и има съотношение на контраста от 100 000:1, плътност от 104ppi и широки зрителни ъгли от 176 градуса. Според официалните данни уникалния модел ше е достъпен за корпоративните потребители от 31 октомври. В заключение ще отбележим, че цената на 8K телевизора на Sharp е доста висока, тъй като той ще се продава за приблизително €117 хил.

 

 

Вижте най-евтините 42-инчови телевизори в България