Apple планира да отбележи 10-тия юбилей на iPhone със специална версия на телефона. Тя ще бъде представена заедно с регулярния вече ъпдейт на гамата през септември, но ще струва значително повече, съобщава Engadget.

 

Според източници на FastCompany през септември ще има три нови модела на iPhone. Два от тях ще носят имената iPhone 7S и 7S Plus. При тях ще има сравнително скромни нововъведения, които ще следват традицията на S моделите на iPhone. Паралелно с тях обаче дебют ще направи и iPhone 8, който според някои спекулации може да се казва iPhone X.

 

Този модел ще струва над $1000, като значително ще се отличава от останалите. За начало, той ще има най-големия дисплей – 5.8-инчов, като ще използва OLED панел на Samsung. Смята се, че само дисплеят е поне два пъти по-скъп от панелите, които Apple използва в момента. Освен това той най-вероятно ще е безрамков и ще покрива целия преден панел.

 

Това означава сбогуване с класическия Home бутон. Най-вероятно той ще бъде вграден в самия дисплей, заедно със сензора Touch ID за пръстов отпечатък. Страничните бутони също ще бъдат махнати и сменени със сензорни такива под металната рамка, а гърбът на телефона ще е от стъкло.

 

Освен това Apple си партнира с компанията Lumentum. Според Fast Company това може да означава интересни нови технологии, които ще се предлагат само в iPhone 8. Например добавена реалност, подобрено фокусиране на камерата чрез 3D сканиране, лицево разпознаване и др. За сега всичко остава само в сферата на слуховете, а Apple ще коментира едва, когато представи телефона след няколко месеца.

 

Още от Digital: Всички модели iPhone 8 ще използват извити OLED дисплеи