Мicrosoft стартираха ъпдейтите към новата операционна система в началото на октомври. Вече изминаха около два месеца и вероятно компанията се е надявала, че повече устройства ще бъдат актуализирани. Въпреки активните действия на Microsoft се оказва, че дистрибуцията на Windows 11 все още няма двуцифрени изражения.

В началото на месеца ви информирахме, че Windows 11 вече се използва от над 5% от всички компютри с Windows. Сега разбираме, че тази стойност се е увеличила до 8.6% в първите дни на декември. Това показват последните данни на АdDuplex, които следят популярността на различните версии на Windows в световен мащаб. 

Tрябва да отбележим също, че още 0.3% от устройствата работят с Windows Insider версии на операционната система, в които се тестват предстоящи функции и ъпдейти. Няма да е изненадващо, ако Windows 11 премине границата от 10% преди края на годината.

 

 

Най-популярната версия на операционната система е Windows 10 M21U (21Н1), която захранва 36.3% от устройствата. Друг ъпдейт на Windows 10 е на втора позиция с 31.8% и това е Windows 10 O20U (20H2), информира DigitalTrends. Последният ъпдейт на платформата е достигнал до 3.7% от устройствата.

Проучването на AdDuplex е проведено сред 60 хил. устройства. Резултатите показват. че почти 1% от компютрите оперират с Windows 8. Ако сравним Windows 11 с разпространението на предходните версии можем да отчетем сходно представяне с Windows 10 (oколо 5% през първият месец) и Windows 7 (с 4.3% в първите 30 дни от дистрибуцията).

 

Още от Digital: Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.