Apple продължава да е една от най-влиятелните и богати технологични компании в света. Успоредно с високите продажби на iPhone и iPad от Apple регистрират и впечатляващи приходи от онлайн магазина си за мобилни приложения. Статистическите данни показват, че App Store е генерирал приходи в размер на $26.5 млрд. през 2017г. За сравнение това е повече от печалбата на McDonald's за цялата календарна година. Анализаторите дори прогнозират още по-добри резултати за Apple през 2018г., информира PhoneArena.

 

Според данните Apple могат да започнат да печелят около $100 млн. на ден от продажбата на приложения за iOS. Ако това се случи Apple ще генерира общо $36.5 млрд. от App Store за календарната година. Това означава, че ако теоретично App Store е самостоятелна компания тя ще намери място в престижната класация на Fortune за 100-те най-богати бранда в света. Eдва ли има по-категорично доказателство за това колко успешен е онлайн магазина за приложения от тези цифри. 

 

Припомняме ви, че за последното десетилетие Apple са изплатили на своите разработчици $86.5 млрд. Огромната популярност на iPhone и iPad е основната причина да се очаква още по-голям интерес към съдържанието в App Store през 2018г. Уникалният бизнес модел на Apple продължава да доказва, че е печеливш. Ситуацията е много по-различна в Google Play, където тези стойности са в пъти по-малки. Apple печели много повече от продажбата на софтуер от своя конкурент и това не е тайна за никого.

 

Вижте как да проверите дали Аpple забавя работата на вашия iPhone