Шефовете на технологичните компании са известни личности, които често могат да предизвикат както положителни, така и негативни реакции сред потребителите. Именно заради това брандове като Facebook и Apple продължават да инвестират сериозни средства, за да гарантират сигурността на своите най-високопоставени служители. През последните години безопасността на най-важните хора във Facebook и Apple изразходва все повече средства oт бюджета на компаниите, съобщава FastCompany.

 

Технологичните гиганти са принудени да предоставят детайли за финансите, които отделят за сигурността на своите шефове пред Securities and Exchange Commission. Така например разбираме, че Facebook са платили $7.3 млн., за да гарантират сигурността на Марк Зукърбърг през календарната 2017г. Успоредно с това компанията е отделила още $2.6 млн. за охраната на главния оперативен директор, Шерил Сандберг за същия период. Очаква се бюджетът за охрана на Зукърбърг да надхвърли $10 млн. през 2018г.

 

 

Именно заради това Зукърбърг е придружаван навсякъде от SUV автомобил с охранители, който често може да бъде видян пред дома му в Сан Франциско. Шефът на Facebook и Шерил Сандберг са публичните лица за компанията и са изключително важни за нейното функциониране, което налага толкова сериозен бюджет за охраната им. За сравнение Аpple инвестира сума от порядъка на $310 хил. на година, за да предпазят Тим Кук, докато Google отделя около $600 хил. за охрана на Сундар Пичай.

 

Oще от Digital: Шефът на Facebook забрани на топ мениджърите на компанията да използват iPhone