Въпреки популярността на мобилните приложения за комуникация Skype продължава да е най-популярнатa VoIP услуга в интернет. Едно от най-големите предимства на Skype пред нейните конкуренти е възможността за извършване на видео обаждания с висока резолюция. Това е много полезна функция, която обаче може да се отрази негативно на месечния ви план на интернет. От MakeUseOf публикуваха интересни данни, с който ни информират точно какъв трафик изразходва едно обаждане в Skype от смартфона.

 

Оказва се, че за провeждане на видео обаждане с HD резолюция са необходими 1.2Mbps, но за максимално качество тази стойност достига до 1.5Mbps. Ако искате да включите още хора в обаждането трябва да добавите още 1Mbps за всеки нов човек в конферентната връзка. Имайте предвид, че спецификациите на компютрите и уеб камерите на другите участници също имат значение за качеството и съответно за трафика на мобилен интернет при разговор.

 

Ако в разговора участват седем или повече човека можете да очаквате трафика да достигне до над 8Mbps. За сравнение при стандартно обаждане без видео тази стойност е около 100Kbps. Тази информация е важна, за да можете да прецените как да изразходвате трафика си на мобилен интернет. Можете да го правите в реално време, докато говорите. За целта изберетe Call функцията в менюто и кликнете върху Call Technical Info. Отворете Basic секцията, където пише скоростта на ъплоуд и даунлоуд.

 

Вижте какво да направим, ако не можем да се логнем в Skype oт смартфон или компютър