Huawei показаха дългоочакваната нова серия премиум смартфони, заедно с таблета MatePad 11 на пресконференция в началото на месеца. Компанията обаче не публикува никакви конкретни детайли за устройствата, включително технически спецификации и цена. Очакванията са смартфоните Huawei P50 да бъдат представени официално на специално събитие през юли и август.

Финалният дизайн вече е готов, като Huawei са изчистили всички детайли. Една от причините за забавената премиера е необходимостта от доставката на достатъчно компоненти. Технологичната индустрия е изправена пред сериозен недостиг на хардуер, което налага допълнителни средства и усилия от страна на производителите на смартфони.

Китайският гигант не е изключение, но вече е набавил необходимото количество компонeнти.

 

 

Представителите на Huawei P50 серията ще бъдат оборудвани с камера, която използва 1/1.18" сензор с висока резолюция. Това ще гарантира, че смартфоните могат да правя впечатляващи снимки и видео клипове, независимо от околните условия. Камера модула ще включва още f/1.8 IMX707 с фокусно разстояние 18-125mm и еквивалента на 5х оптичен зуум.

Серията ще включва три модела, като премиум версиите P50 Pro и P50 Pro+ ще имат единична селфи камера в малък отвор разположен в централната горна част на екрана. Различните конфигурации ще предложат три, четири и пет камери в задната част. Всички представители на гамата ще имат Sony IMX8000 сензор, съобщава GizmoChina.

Батериите ще са със заряд от 4200-4300mAh и ще предлагат 66W жично и 55W безжично зареждане.

 

Още от Digital: Huawei P50 ще има Qualcomm Snapdragon 888 процесор