Възможностите на камерите са водещ фактор при избора на нов смартфон от милиони потребители. Добрата новина е, че конкуренцията между производителите стимулира навлизането на впечатляващи технологии. Мобилната фотография претърпя невероятна еволюция през последните години, заради впечатляващите подобрения на смартфоните.

Устройствата от Google Pixel гамата също опитват да предложат най-доброто на своите потребители. Серията все още залага на две камери в задната част въпреки навлизането на модели с три и дори четири сензора. Google компенсират със софтуерни технологии, които извличат максимума от камерите на Google Pixel.

С наближаване на премиерата на Google Pixel 6 серията разбираме повече за камерите на смартфоните. Oчаква се за първи път да видим съчетание от три сензора на гърба на Google Pixel 6 Pro. Основният модул ще е Samsung GN1 и ще поддържа 50-мегапикселова резолюция. Втората камера ще е 12МР Sony IMX386 за Ultra-Wide фотография, съобщава xda-developers.

 

 

Компанията ще използва трета камера в Google Pixel 6 Pro, която ще представлява Sоny IMX586 телефото сензор с четирикратно приближение. Отпред ще има две селфи камери: 12МР+8МР. Стандартната версия ще има единствено 8-мегапикселов сензор в предната част.

Бъдещите собственици ще могат да записват 4K видео със скорост от 60 кадъра в секунда от основната камера. Другите модули ще са ограничени до 30fps при същата резолюция. Можете лесно да превключвате между тях, докато снимате.

Сериозни подобрения ни очакват в Google Camera приложението, което ще се отличава с нов интерфейс за ръчна настройка на баланса на бялото. Атрактивни функции като "Маgic Eraser", "Face Deblur" и "Scene Lock" са само част от инструментите, с които да правим по-добри снимки от смартфоните.

Последната версия на Google Camera приложението разкрива за наличието на още няколко атрактивни опции като "Portrait Spotlight", "Frequent Faces", "Motion Blur", "Baby Mode" и "Nima Aesthetic".

 

Още от Digital: Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще имат OLED дисплеи, 50МР камери и процесори на Google