Колко често зареждате смартфона си? Според проучване, мнозинството от потребители зареждат интелигентния си телефон веднъж дневно или дори повече от веднъж през деня. Само 14% от участвалите в проучването са споделили, че зареждат смартфона си през ден. Това обикновено са хора, които не използват толкова мобилното си устройство.

 

Проучването, също така, достига до извода, че тази година на пазара не е било наблюдавано повишение на капацитета на батерията. Изглежда през 2015 година акцентът е бил не върху голямата батерия, а, точно обратното – върху тънки телефони с мощни спецификации, но не непременно със съпоставима по мощност батерия. Тестове показват, че Galaxy S6, например, издържа по-малко от предшественика си – Galaxy S5.

 

Още от Digital: Как Google ще направят машините по-умни от нас

 

Според същото проучване, тази година само три популярни смартфона са успели да бият предшествениците си по отношение на батерията – Samsung Galaxy Note 5, iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Като цяло, поне засега, можем да приемем, че средната продължителност на живота на батерията на един смартфон е не повече от ден. Само големите (и, според някои, тромави) телефони с батерия с мощност от 4000mAh могат да издържат до три дни на едно зареждане.