Intel най-накрая разкриха детайли за подобренията, които всички потребители могат да очакват от мобилните версии на новите процесори Skylake. Благодарение на последните иновации на компанията те ще ни предложат не само по-висока производителност, но и също така ще консумират много по-малко енергия от своите предшественици. Intel също така потвърдиха, че мобилните чипове Skylake ще могат да работят с до три монитора, които поддържат 4K резолюция, предаде PCWorld.

 

Speed Shift е името на нова функция за пестене на енергия, която позволява на процесора интелигентно да променя своята мощност, в различните ситуации. Лаптопите, които работят с тях ще могат много по-бързо да излизат и оперират в режим на ниска мощност, което гарантира и по-висока производителност. Всяко едно Skylake ядро е в състояние да извършва много повече задачи, в сравнение с Haswell и Braodwell, като чиповете ще поддържат и eDRAM+.

 

Въпросната технология позволява паметта да действа като Cache и да съхранява информация за последно използваните данни и инструкции, и ще се използва не само от графичния, но и от основния процесор. Производителността на Intel Skylake ще е 1152GFLOPS, което е осезаемо по-висока стойност от 768GFLOPS, които отличаваха Broadwell чиповете. Компанията ще разкрие официално повече детайли за мобилните версии на архитектурата в следващите седмици, като това вероятно ще се случи на IFA 2015 в Берлин.

 

Вижте новите Skylake процесори на Intel могат да командват Windows 10 с глас