Sony разкриха повече детайли за предстоящо поколение карти памет от серията CompactFlash. Новите предложения предлагат осезаемо по-висока скорост от CFast. Тазгодишният модел се казва Sony CFexpress Type B и има покритие, което е устойчиво на температура, рентгенови и ултравиолетови лъчи. Компанията твърди, че може да очакваме три пъти по-добър коефициент на защита при огъване, изпускане или удар.

 

Най-сериозното предимство на Sony CFexpress Type B е скоростта, тъй като могат да прочитат информация със 1700MBps, като при запис тази стойност е 1480MBps. Тези характеристики ги превръщат не само в по-издръжлива алтернатива от Sony CFast картите, но и ги прави три пъти по-бързи от тях, съобщава SlashGear. По този начин ще можете максимално лесно да изпращате файлове дори и в 4К резолюция. 

 

 

От компанията уточниха, че първо ще продават на пазара версии със 128GB памет, но на по-късен етап ще предложат модели с 256GB и 512GB. Добре е да знаете, че е необходимо да се сдобиете с допълнителен четец на Sony, за да се възползвате от максималната скорост на  Sony CFexpress Type B. Този аксесоар ще се продава от лятото, като все още няма данни за цената на новите продукти на компанията.

 

 

Още от Digital: Първите microSD карти с 1ТВ памет ще се продават за $499