Технологията 4G набира все по-голяма популярност и ни позволява много по-бързо да сърфираме в интернет, спрямо 3G мрежите. Докато всички очакваме с нетърпение навлизането на 5G ще трябва да се задоволим с възможностите на тази технология. Експерти на OpenSignal проведоха проучване, с което да проверят каква е скоростта на 4G мрежите по цял свят. Данните им са доста любопитни. Оказва се, че страните от Източна Европа бележат голям прогрес изграждането на необходимата инфраструктура за смартфони и други умни джаджи.

 

Държавите от този регион все още изостават от азиатските страни по този показател, но бележат значителен прогрес с всяка година. Анализаторите са на мнение, че връзката в този регион ще става още по-добра с течение на времето, предаде AndroidHeadlines. Изчисленията им показват, че средната скорост на LTE връзка в световен мащаб е около 16.7Mbps. Toва не е сериозно увеличение, но представлява значителен ръст, сравнение с 3G и Wi-Fi мрежите. Въпреки иновациите в тази сфера нито една държава не предлага скорост от 50Mbps или повече.

 

Основният акцент в последните години е повече райони да осигуряват обхват за 4G мрежи. Именно това е водеща тенденция в тази сфера през последната година. Най-бърза скорост на 4G мрежите осигуряват Сингапур, Южна Корея. Унгария, Норвегия, Холандия, САЩ, Великобритания и Индия. В крайна сметка заключението на анализаторите е, че все повече се търсят начини за увеличение на обхвата и инфраструктурата, а не за подобрение на скоростта. Oчаква се обхвата, а не скоростта да продължи да е водещ фактор в изграждането на 4G мрежи.

 

Вижте каква е разликата между 4G и LTE