Samsung използваха своя официален акаунт в Twitter, за да ни информират, че ще представят следващия си процесор от висок клас на 14 ноември. Въпросната архитектура ще се казва Exynos 9820 и това е чипа, който ще намери място в Galaxy S10, чиято премиера ще е в началото на 2019г. Toва означава, че след броени дни ще добием представа колко бърз ще бъде новия смартфон от висок клас на компанията. Последните данни на SamMobile разкриват, че това ще е първият процесор с усъвършенстваната 7-нанометрова LPP технология на компанията. 

 

Крайният резултат за потребителите е, че Galaxy S10 ще осигурява с 20% по-висока производителност, но също така ще консумира с 50% по-малко енергия. Едва ли ще е изненадващо, ако Exynos 9820 намери място и в другите премиум смартфони от серията Galaxy, които ще видим на пазара през 2019г. Tехническите спецификации на процесора включват осем ядра, които са разделени в три конфигурации. Първите две от тях използват Mongoose M4 ядра на Samsung, които са допълнени от две ARM Cortex-A76 и четири Cortex-A55 ядра.

 

 

Exynos 9820 ще се превърне и в първия процесор с поддръжка за 5G мрежи на корейския производител. Архитектурата ще включва и две звена с изкуствен интелект, които ще се грижат за извършването на сложни AI изчислителни задачи. В момента това са всички неща, които знаем за подобренията в Samsung Exynos 9820. Предстоящата премиера на 14 ноември означава, че скоро ще разберем още детайли за процесора. Със сигурност, обаче Samsung Galaxy S10 ще е един от най-добрите смартфони през 2019г.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S10 ще има основна камера с 48-мегапикселова резолюция