Вероятно сте чували израза “Бърз като охлюв” или “Тъкмо да се наведа да хвана охлюва и той се шмугна в храсталаците”.

  

Градинският охлюв е най-големият от събратята си ххлюви, Живее в радините по поляните, появява се на пролет, храни се с листа и често е в основата на някои деликатесни ястия. Използва се много в козметичната и фармацевтични индустрии. Едно от твърденията на науката е, че слузта, която отделят някои видове охлюви способстват за възпроизвеждането на кожата и забавянето на процеса на стареене. Е, ако ви стиска може да пуснете по лицето си охлюви и да видите ефекта. Няма да има много смелчаци за тази процедура, отделно е възможно да прихванете различни редки бактерии и паразити, които предвид днешните обстоятелства не са особено желани.

 

Охлювът е герой на много истории и анимационни филми. Охлювът е герой и на нашето видео. В него той изглежда като хищник, лекичко подпомогнат от видео технологиите, но е факт, че бавно или бързо той се справи с това парче краставица голямо почти колкото него самият.

 


В днешно време технологиите могат да ни покажат много неща, които иначе не бихме видяли с просто око, като например - смартфон, който вижда през дрехи и предмети или пък други забавни видеа на www.digital.bg