Huawei представиха официално новия процесор за смартфони Kirin 960. Въпросният модел включва последното поколение Мali графичен чип, най-бързите ARM ядра и усъвършенствана мрежова технология. Именно това са най-сериозните предимства на новия процесор. Кirin 960 има четири ARM Cortex-A73 ядра, които работят на честота от 2.4GHz и са допълнени от още четири ARM Cortex-A53 ядра, опериращи на 1.8GHz, информира AndroidAuthority.

 

Новият процесор е произведен с 16-нанометрова технология. Huawei Kirin 960 е първата архитектура, която се възползва от предимствата на мощния Mali-G71 MP8 графичен чип. Според непотвърдена информация той ще бъде използван от Samsung в Galaxy S8, чиято премиера е насрочена за 26 февруари. Бенчмарк тестове показват, че Kirin 960 отчита по-добри Multi-Core резултати от A10 Fusion процесора в iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

 

Компанията изтъква като голямо предимство поддръжката за UFS 2.1 памет, която гарантира по-висока скорост за четене и запис на информация. Трябва да отбележим, че Mali-G71 MP8 осигурява със 180% по-висока производителност от предходното поколение графични чипове на ARM. Другите характеристики на Kirin 960 включват CDMA и Cat.12 LTE свързаност, както и нов Image Signalling Processor (ISP) за по-добра обработка на изображенията. Първите смартфони с Kirin 960 ще се появят на пазара още до края на годината.

 

Вижте какви новости да очакваме oт Huawei в България