Аpple вече разкриха голяма част от подобренията, които ни очакват в iOS 14. Това е операционната система, с която ще работи iPhone 12. Разбира се компанията ще спази традицията и бързо ще ъпдейтне голяма част от по-старите си смартфони към новия софтуер.

В момента е налична бета версия за разработчиците, от която разбираме повече за новостите в iOS 14. Гласовият асистент Siri освен подобрен дизайн вече предлага и много допълнителни функционалности, които ще го направят още по-умен и полезен.

Визията на платформата взаимства елементи от iPad OS, сред които Picture-In-Picture (PiP) режим. Собствениците на iPhone, които получат актуализацията най-накрая ще могат да използват уиджети на началния екран. Обект на подобрения е и системата за нотификации в iOS 14.

Компанията вече разкри и кои модели на iPhone ще могат да бъдат актуализирани към новия ъпдейт. 

 

 

Eто пълният списък с устройства, които ще получат iOS 14, според PocketNow:

 

IPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone Xs

iPhone Xs Max

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone SE 

iPoud Touch (7th gen)

iPhone XR

 

Със сигурност този списък ще предизвика задоволство сред много потребители, които все още използват по-стари версии на смартфоните. Така например първото поколение на iPhone SE и iPhone 6 бяха представени преди пет години. Бързите софтуерни актуализации на Apple са едно от големите предимства пред конкурентните устройства с Android. 

Компанията не разкри официално кога ще стартира ъпдейтите към iOS 14, но почти сигурно финалния продукт ще е достъпен за потребителите през септември. Първата публична версия на платформата ще може да се изтегли до края на следващия месец.

 

Oще от Digital: 7 нови функции в iOS 14, които Android вече има