Смартфоните и таблетите Nexus ще са първите устройства, които ще получат ъпдейт към Android 6.0 Marshmallow, като някои от водещите производители също вече разкриха плановете си да актуализират своите модели към новата платформа. Google се очаква да предоставят нейния отворен код до края на настоящия месец и можем да очакваме първите oфициални ъпдейти да започнат да се разпространяват до края на годината. Така ще се наложи да се въоръжите с още малко търпение преди да може да изпробвате сами възможностите на Android 6.0 на смартфона си, освен ако той не е част от гамата Nexus, съобщава PhoneArena.

 

Samsung вече работят над софтуерна актуализация към Android 6.0 за Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 и S6 Edge, но също за устройства като Galaxy Note 4, Galaxy S5,  Galaxy Alpha, Galaxy A8 и A7, а втората вълна от ъпдейти на компанията ще обхване моделите Galaxy A5 и A3, което важи и за Galaxy E серията. Sony също така планират да ъпдейтнат серия от модели , сред които личат имената на Xperia M5, C5 Ultra, Xperia Z3+, Xperia Z3, Z3 Compact, Xperia Z2, както и на Google Play версията на Xperia Z Ultra и дори за по-стария Xperia Z1. Първите смартфони на LG, които ще работят с Android 6.0 OS са LG G4, G3 и G Flex 2, като на по-късен етап се очаква платформата да е достъпна още и за LG G2, G2 Pro и LG G Flex.

 

Asus ще се опита да бъде една от първите компании, която ще позволи на своите клиенти да работят с новата платформа и засега планира ъпдейти за ZenFone 2 Series, ZenFone 2 Laser, Deluxe и ZenFone Selfie, но също и за ZenFone 4.5 и 6. HTC вече потвърдиха своите планове за Android 6.0, с която ще могат да работят модели като HTC One M8, One M9, M9 Plus, E9, E9 Plus и One E8. В заключение ще отбележим, че на по-късен етап платформата ще работи и с представителите на DesireEye и  Desire 820 сериите и по всичко личи, че е само въпрос на време да изпробваме сами възможностите на новата платформа. 

 

Вижте Android 6.0 Marshmallow ще ни информира колко сигурни са смартфоните и таблетите ни