Qualcomm приковаха вниманието на технологичната индустрия със своето Tech Summit Digital 2020 събитие. Водещият акцент за компанията е премиерата на следващия процесор от висок клас за смартфони. Изненадващото е, че всички очакваха да видим Qualcomm Snapdragon 875, но вместо това Qualcomm представиха официално Snapdragon 888.

Tова е най-мощният процесор от този бранд досега, който освен различното име е базиран на изцяло нова архитектура и има 5G модем от трета генерация. Qualcomm вече са провели скрити демонстрации на Snapdragon 888 на водещи производители в индустрията, сред които Аsus, LG, Lenovo, Motorola, Oppo, OnePlus, Sony, Xiaomi и др.

Едва ли има съмнение, че флагманите с Android през 2021г. ще са базирани на Snapdragon 888. Интеграцията на Snapdragon Elite Gaming ще гарантира, че геймърите ще могат да се забавляват със своите игри със 144 кадъра в секунда.

Qualcomm Snapdragon 888 разполага със The Spectra ISP модул, който е с 35% по-бърз от предходната генерация, информира TechRadar.

 

 

Потребителите ще могат да заснемат снимки и видео с 2.7Gbps, което позволява трансфер на 120 снимки със 12МР резолюция. Oпциите за свързване включват Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.2, но също поддръжка за Sub-6Ghz и mmWave 5G мрежите с новия Snapdragon X60 5G модел.

По този начин Qualcomm Snapdragon 888 предлагат разнообразие от подобрения, които оптимизират възможностите на смартфоните за гейминг и мобилна фотография, 5G връзката, както и алгоритмите с изкуствен интелект. Едно от първите устройства на пазара, което ще използва Snapdragon 888 ще бъде Xiaomi Mi 11.

Премиерата ще е през януари и до края на първото тримесечие ще видим и други устройства с процесора. Аsus разработват наследник на ZenFone 7, койтo ще видим през 2021г. и използва Snapdragon 888. Геймърските модели Black Shark 4 и Black Shark 4 Pro, както и най-очаквания смартфон на Motorola, над който вече се работи Edge+ 2 също ще работи със Snapdragon 888.

Sony Xperia 1 III, Oppo X3, Оppo X3 Pro, One Plus 9 и OnePlus 9 Pro и LG V70 ThinQ 5G също ще използват новия процесор.

 

Още от Digital: Qualcomm разработват собствен бранд геймърски смартфони