Sony официално разкриха повече детайли за подготвяните ъпдейти към Android Pie за смартфоните Xperia. Собствениците на устройствата с радост ще научат, че актуализациите стартират до броени дни. Компанията потвърди и кои ще бъдат следващите модели, които ще получат достъп до функциите в Android Pie. Тук е момента да отбележим, че Sony Xperia XZ3 вече се продава на пазара и работи с новата версия на операционната система, предаде SlashGear.

 

Aко сте собственик на  Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact също трябва вече да сте получили актуализациите. Следващите имена в списъка с планирани ъпдейти са Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact. Разпространението на Аndroid 9.0 за смартфоните ще започне на 26 октомври. От Sony потвърдиха, че на 7 ноември стартират ъпдейтите за още един смартфон и това е Sony XZ2 Premium. Заради тестовете на мобилните оператори ъпдейтите могат да се забавят още малко.

 

Най-вероятно до края на ноември всички устройства в списъка ще работят с Аndroid 9.0. Инженерите на Sony продължават да работят над актуализации за другите модели от серията, но не планират други ъпдейти до края на 2018г. В момента знаем, че Sony XA2, XA2 Ultra и XA2 Plus ще започнат да получават ъпдейтите от 4 март. Компанията си запазва правото да въвежда промени в този график, за което своевременно ще уведоми своите потребители.

 

Oще от Digital: Защо Android 9 Pie ще промени завинаги смартфоните