Google представиха преди броени дни Android Pie, която е достъпна за моделите Pixel. Съвсем закономерно информацията повдигна въпросa кога ще стартират ъпдейтите към настоящите смартфони на пазара. Освен промените във функционалноста и интерфейса основна цел на Android 9.0 Pie е да сложи край на бавните софтуерни актуализации. Sony се превърнаха в една от първите компании, които разкриха плановете си и разкриха кои ще са първите смартфони от серията Xperia, които ще получат ъпдейтите. 

 

Едва ли е изненадващо, че списъка включва моделите Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, и Xperia XZ Premium. Sony си запазват правото периодично да актуализира информацията, като добвя нови смартфони. Още по-интересното е, че потребителите няма да чакат твърде дълго, тъй като Android 9.0 Pie ще започнат през септември, съобщава XperiaBlog. Както обикновено ще е нужно малко повече време за мобилните оператори да разпространят актуализациите.

 

 

Японският производител потвърди, че гореизброените устройства ще работят с Аndroid 9.0 Pie до края на ноември, независимо в коя държава се намират. Докато това се случи със сигурност ще разберем кои други модели Xperia oт 2017г. ще могат да работят с новата платформа. Подобренията на системно ниво са разнообразни и освен, че ще гарантират оптимална сигурност позволяват самите приложения да стартират по-бързо. Android 9.0 Pie също така е оптимизирана за изрязаните дисплеи на смартфоните.

 

Oще от Digital: Защо Android 9 Pie ще промeни завинаги смартфоните