Sony публикуваха официално списък със смартфоните Xperia, които ще получат ъпдейт към платформата Android 7.0 Nougat. По този начин компанията ще се опита да се превърне в един от първите брандове, които ще актуализира своите модели към новата операционна система. Добрата новина за потребителите е, че някои от по-старите устройства на Sony ще имат възможността да се възползват от функциите в Android 7.0 Nougat. 

 

Според данните първите смартфони на компанията, които ще получат ъпдейта са Xperia Z5, Xperia Z5 Compact и Xperia Z5 Premium. Едва ли е изненадващо, че Android 7.0 Nougat ще е достъпна и за новите Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra и Xperia Performance. Списъкът на Sony също така се допълва още от Xperia Z3+ и Xperia Z4 Tablet. Прави впечатление отсъствието на популярен модел като Xperia Z3, който бе представен преди две години. 

 

Все пак от компанията обявиха, че "обмислят възможността" да предоставят ъпдейт към Android 7.0 Nougat за Xperia Z3 на по-късен етап. В момента не разполагаме с детайли дали към списъка ще бъдат добавени други популярни смартфони на компанията. Новата платформа предлага много допълнителни функции, подобрения в сигурността и дългоочаквания Multitasking режим, с които ще улеснява работата на потребителите.

 

Вижте как Android 7.0 Nougat ще промени дизайна на бутоните за навигация