Вече ви информирахме, че смартфоните на Samsung ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo в началото на 2018г. Това означава, че потребителите ще трябва да изчакат още няколко седмици преди да стартират дългоочакваните актуализации. Нова информация в интернет разкрива и точно кои модели на корейския гигант попадат в списъка с предвидени ъпдейти към платформата. Едва ли е изненадващо, че първите устройства на компанията, които ще могат да работят с Android 8.0 Oreo са Galaxy S8 и Galaxy S8+. 

 

В кратки срокове след като стартират ъпдейтите за тях и собствениците на Galaxy S7 и Galaxy S7 edge ще бъдат актуализирани към новата платформа. Ако имате Galaxy S6, S6 edge и S6 edge+ е добре да знаете, че устройството ви също е съвместимо с Android Oreo, предаде AndroidHeadlines. Aктуализация е предвидена и за Galaxy Note 8, Galaxy Note 7 (FE) и Galaxy Note 5. Всички представители на Galaxy A (2017) серията също попадат в списъка с ъпдейти. 

 

Следващата версия на смартфоните, която ще видим през 2018г. ще дебютира с Android 8.0 Oreo. Интересното е, че Galaxy A9 Pro и A8, които бяха представени преди две години ще получат ъпдейта. Samsung възнамеряват да започнат да актуализират и модели от сериите Galaxy J5, Galaxy J7, Galaxy C5, C7 и C9 Pro, но това вероятно ще се случи през втората година на 2018г. Предстои да видим кога ще стартират официалните ъпдейти към Android Oreo за смартфоните на компанията. 

 

Вижте кои смартфони са съвместими с Project Treble в Аndroid 8.0 Oreo