Huawei продължават да регистрират все по-високи продажби на смартфони в индустрията и са единствената компания, която може да сложи край на доминацията на Samsung и Apple. Китайският гигант вече си постави за цел да регистрира над 140 млн. продажби до края на 2018г., като тази цифра сама по себе си показва колко са популярни устройствaта им на пазара. По време на CES Asia събитието бяха разкрити повече детайли за уникалната функция GPU Turbo, която бе представена с Huawei Honor Play.

 

Какво е GPU Turbo?

Това е специален режим, който увеличава мощността на графичния процесор с 60%, но в същото време намалява консумацията на енергия с 30%, информира GizmoChina. Компанията потвърди, че скоро и други популярни модели от портфолиото им ще могат да се възползват от GPU Turbo. Плановете на Huawei предвиждат до няколко седмици да започне разпространението на софтуерни ъпдейти, които ще позволят на повече смартфони да се възползват от новата функция.

 

Oчаква се още до края на месеца GPU Turbo да е достъпна за Huawei Mate 10 и Honor V10. Собствениците на Huawei P20, Mater RS Porsche Design, Honor 10, Nova 2s и МеdiaPad M5 ще получат ъпдейта през юли. Новият режим на компанията ще е наличен за Nova 3e, Enjoy 8 Plus, Enjoy 7S, Honor 9 Lite, Honor Play 7X през август. Представителите на Mate 9 серията ще бъдат актуализирани през септември, а няколко седмици след това GPU Turbo ще е достъпна за Huawei P10, Honor 9 и Honor V9.

 

Oще от Digital: Huawei Mate 20 ще има 6.9-инчов AMOLED дисплей на Samsung