Huawei е най-големият производител на смартфони в индустрията след Samsung и Apple. Само преди няколко месеца компанията се похвали, че вече е продала на пазара над 100 млн. устройства през настоящата година. Huawei най-накрая разкриха информация за това кои нейни смартфони ще получат дългоочаквания ъпдейт към Android 7.0 Nougat. Припомняме ви, че Mate 9 е първият модел на китайския производител, който се възползва от новите функции на платформата, информира AndroidHeadlines. 

 

Другите смартфони на компанията, които ще бъдат ъпдейтнати към Android 7.0 Nougat са Huawei Mate 8, Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei nova и Huawei nova Plus. Всички те ще са достъпни и с допълнителния EMUI 5.0 интерфейс на китайския производител. Актуализациите за Huawei Mate 8 и Huawei P9 стартират през първите три месеца на годината. Компанията допълнително ще потвърди точно кога Android 7.0 Nougat ще е на разположение и за останалите модели в този списък. 

 

От Huawei вероятно ще актуализират и някои от по-старите си смартфони към новата платформа. Това, обаче ще се случи чак след като стартират ъпдейтите за горепосочените устройства. Android 7.0 Nougat включва много допълнителни функции, които ще улеснят работата на потребителите. Huawei ще се опитат да изпреварят някои от най-големите си конкуренти като представят преди тях ъпдейтите йъм новата платформа.

 

Вижте 12 големи проблеми, които ще настъпят в Android 7.0 Nougat