Teхнологичните иновации превърнаха смартфоните в най-добрите устройства за правене на снимки и запис на клипове. Конкуренцията при водещите производители се задълбочава постоянно, което е добра новина за потребителите.

Това позволява да имаме достъп до устройства, които постeпенно променят представите ни за мобилна фотография. Ето кои са най-добрите смартфони в тази категория, които може да откриете на пазара, съобщава SlashGear:

 

iPhone 13 Pro Max

Най-добрият представител на iPhone 13 серията е създаден да осигури най-добрите камера функционалности в камерите на популярния бранд досега. Ако искате да разполагате с достъп до най-добрите технологии за мобилна фотография определено трябвa да се насочите към iPhone 13 Pro Max.

Впечатляващото устройствo предлага три 12МР камери с различни параметри: f/1.5, f/1.8, f/2.8 и опция за трикратно приближение при телефото сензора. Широкоъгълният обектив може да се използва като макро камера и осигурява невероятни резултати при снимане.

 

 

Samsung Galaxy S21 Ultra

Компанията подобри всеки един елемент, който потребителите не харесваха в Galaxy S20 по отношение на камерата. Новият модел е едно от най-добрите устройства за мобилна фотография, благодарение на 108-мегапикселовия модул с f/1.8 апертура. Неговата работа се подпомага още от Ultra-Wide камера с 12MP резолюция (f/2.2), както и два телефото сензора с 10МР разделителна способност.

Първият от тях е с  f/2.4 и трикратен оптичен зуум, докато другият предлага 10х зуум и f/4.9. Допълнителни софтуерни режими като Director's View за снимане с предната и задни камери също са любопитни нововъведения.

 

 

Xiaomi Mi 11 Ultra

Последният флагман на компанията задълбочи сериозно конкуренцията при камера представянето във високия клас. Тройната конфигурация в задния корпус включва Samsung ISOCELL GN2 широкоъгълен обектив с 50МР резолюция, големина от 1/1.2" и f/1.95 апертура, 48МР телефото модул с петкратно оптично приближение и 48МР Ultra-Wide модул. Неслучайно Xiaomi Mi 11 Ultra заема челно място в престижната класация на DxOMark.

 

 

OnePlus 9 Pro

Компанията с и партнира с Hasselblad и използва уникалните им технологии в своите премиум смартфони. OnePlus 9 Pro е подходящ пример, тъй като предлага впечатляващи възможности за снимане при липса на достатъчно светлина. Това е единственият смартфон с Android, който е базиран на иновациите на Hasselblad. 

На гърба са позиционирани четири камери: 48МР f/1.8, 8MP телефото обектив с 3.3х зуум, 50МР UltraWide сензор с Freeform дизайн и 2МР монохромен модул. Смартфонът предлага професионално качество на снимките, както и опция за запис на 8К видео от предната камера с 16-мегапикселова резолюция.

 

 

Още от Digital: Какви характеристики да търсите в камерата на новия си смартфон