Едва преди часове се състоя официалната премиера на флагман смартфона Google Nexus 6P, а вече в интернет се появиха и първите резултати от тестове направени с камерата му.

 

 

Те са дело на небезизвестните DxOMark, които се занимават със съпоставка на видео и снимки, направени от различни устройства. Според тях флагманът на Google е на трета позиция в класацията „Най-добра камера на смартфон”. По-добри от него са Samsung Galaxy S6 Edge и безспорният фаворит Sony Xperia Z5. Не случайно Nexus 5X и Nexus 6P използват сензор Sony IMX377 който им позволява да снимат с 4K качество и кадансово видео със 120 и 240 кадъра в секунда.

 

 

Любопитен момент е, че на четвърта позиция е не кой да е, а LG G4 който в проведените от Digital.bg преди време обстойни тестове се справи отлично при правенето на снимки в различни условя. Вече нямаме търпение да подложим на същите изпитания и Google Nexus 6P. Също така да разберем, дали оценката на DxOMark е достатъчно обективна, защото според тях Nexus 6P има проблеми с автоматичният фокус, шумове в режим HDR+ когато околната осветеност не е достатъчна, както и проблеми цветовете и експозицията.

За по-любопитните от вас, ето и останалите победители в класацията „Топ 10 смартфони с добра камера” според DxOMark.

 

Топ 10 смартфони с добра камера

5 - Samsung Galaxy Note 4

6 - Motorola Moto X Style

7 - Sony Xperia Z3+

8 - Apple iPhone 6 (6 Plus)

9 - Samsung Galaxy S5

10 - Sony Xperia Z3

*ако искате да видите видео ревю на всеки от моделите, кликнете върху името му.

Интересното е, че Google Nexus 6 се позиционира чак на тринадесета позиция, следван от камерафона Nokia 808 Pureview.

 

Тук ще сме любопитни и вие да споделите мнението си - кои според вас са смартфоните с най-добра камера? Къде ще се позиционира Apple iPhone 6s и какво да очакваме от неговата камера?