Социалната мрежа TikTok продължава да увеличава своята популярност. Покрай постоянно увеличаващия се брой потребители естествено се оформят и различни тенденции. Mashable ни запознава с петте най-популярни от тях от началото на годината досега.

 

Една конкретна песен

Забавената версия на Beach Bunny – Cloud 9 се превърна популярна тенденция, като потребителите по целия свят измислят различни вариации. Бяха направени техно версии, акустични интерпретации и какво ли още не. Всички те се използват за клипове, които демонстрират какво харесват потребителите, които са ги направили или обратното – какво мразят и накрая се оказва, че правят точно това, което мразят.

 

 

Ревюта на кафета

Това е тенденция, която се зароди покрай ограничителните мерки миналата година. Тогава много хора стояха по домовете си доста време и не можеха да посещават любимите си кафенета. Приготвянето на кафе у дома стана популярно и хората търсиха добри продукти. Така клиповете с хаштаг #coffee вече имат над 15 млрд. гледания, а #coffeereview – 10.3 млн. гледания.

 

 

Братя Грийн

Нанк и Джон Грийн – популярни инфлуенсъри, популярни автори в класацията на New York Times, филантропи. Те бяха са в YouTube, като обърнаха внимание и на TikTok. Там публикуват образователни клипове, както и от време на време по нещо забавно. Популярността им привлече вниманието на TikTok, която вече е спонсор на създадената от тях конференция VidCon.

 

 

Adult Swim реклами

Това беше анимация за пораснали по Cartoon Network, която се излъчваше в късните часове. Преди нея телевизията излъчваше кратки реклами, които да предупредят родителите, че детските анимации са свършили за деня. В TikTok стана популярно да се правят подобни кратки, забавни клипове, които да припомнят носталгичните времена и реклами. Категорията вече има над 3 млрд. гледания.

 

 

Песни от The Backyardigans

Това е детско предаване, което преди години беше доста популярно. Сега песни от него се използват за най-различни клипове в TikTok. И тук целта е носталгия, като тенденцията е толкова популярна, че дори някои известни личности са направили клипове в този стил.