Аpple са собственици на втория най-голям онлайн магазин за смартфони, който въпреки по-малкия брой приложения традиционно генерира повече приходи от Google Play. Независимо коя от двете екосистеми предпочитате е факт, че ще намерите най-разнообразната колекция от заглавия в индустрията. Apple сега публикуваха официално данни за най-изтегляните приложения от потребителите в App Store oт началото на годината досега. 

 

Сред челните имена в списъка има малко изненади, тъй като той се доминира предимно от Facebook и Google. Най-изтегляното приложение в App Store за 2017г., обаче е Bitmoji, което се разработва от Snap и определено доста изненадващо заема първото място в класацията. Toзи софтуер позволява да направите собствено персонализирано емоджи, което само по себе си показва колко заинтересовани са потребителите към този сравнително нов формат.

 

Ето и кои са 10-те най-изтегляни приложения в App Store за 2017г.:

1. Bitmoji (Snap)
2. Snapchat (Snap)
3. YouTube (Google)
4. Messenger (Facebook)
5. Instagram (Facebook)
6. Facebook (Facebook)
7. Google Maps (Google)
8. Netflix
9. Spotify
10. Uber

 

Другите имена, попадащи в първите десет освен Bitmoji едва ли са изненадващи, тъй като са също толкова популярни и за устройствата с Android. Данните на Apple включват още 10 приложения, които допълват челните 20. Ето и кои са другите имена в престижния списък:


11.Gmail (Google)
12. Pandora Music
13. Amazon
14. WhatsApp (Facebook)
15. Wish
16. Twitter
17. SoundCloud
18. Google Chrome (Google)
19. Waze (Google)
20. Lyft

 

Вижте лесен трик позволява да си върнете парите, ако сте купили грешно приложение от App Store