Вече се намираме в последния месец от календарната година, която ни изправи пред множество трудности. Разпространението на коронависуа подложи на изпитание волята на много хора и ни накара да прекарваме повече време пред екраните на мобилните джаджи.

Само преди ден ви съобщихме кои са най-добрите приложения в Google Play през 2020г.  Не се наложи да чакаме твърде дълго преди Apple също да публикуват списък с най-актуалните тенденции в App Store. Компанията е подбрала специална селекция от 15 заглавия, които са генерирали най-много изтегляния в онлайн магазина през 2020г.

Най-доброто приложение в App Store през изминалите 12 месеца се казва Wakeout! и е разработено от Aндрс Канела. Иновативният софтуер предлага разнообразие от тонизиращи и релаксираши упражнения, с които да повдигнете духа и подобрите емоциалното си състояние.

Zoom е избрано като най-доброто приложение за iPad, тъй като позволява всеки ден да комуникират свободно милиони хора по цял свят, чрез беплатни видеоконферентни разговори.

 

 

Fantastical разработено от Flexibits е избрано за най-доброто приложение за macOS през годината. Тази програма е подходяща да синхронизирате всичките си събития в календара и задачи между устройствата на Apple.

Собствениците на Apple Watch проявяват невероятен интерес към Endel, което единодушно е избрано за най-популярно приложение за смарт чаовниците. Disney+ е стрийминг услуга с оригинално съдържание, която също попада в класацията като най-популярен избор за Apple TV.

Любителите на игрите в екосистемата на компанията са били изключително активни през годината. Най-доброто заглавие в този сегмент за iPhone се казва Genshin Impact и е разработено от miHoYo. В същото време "Legends of Runeterra" на Riot Games е най-предпочитаното заглавие за таблетите iPad през 2020г.

Другите отличитени приложeния включват "Dandara Trials of Fear" на Raw Fury, "Disco Elysium" на ZA/UM. Oт компанията се наслаждават на сериозен успех на платформата Apple Arcade, чиято най-популярна игра за годината е "Sneaky Sasquatch".

 

Още от Digital: Най-добрите приложения за последните 10 години