Мобилните приложения отчетоха впечатляващ трафик от началото на пандемията досега за двете водещи операционни системи. Потребителите проявиха дори още по-висока активност в желанието си да комуникират и да се забавляват, когато са в движение. Началото на новата година продължи трендовете, които започнаха през 2020г.

Игрите са категорията, която генерира най-много изтегляния, което едва ли е изненадващо. Анализатори от SensorTower публикуваха актуалния доклад, който разкрива кои са най-популярните заглавия за Android и iOS, но не са част от геймърския жанр. Информацията обхваща месец април и показва, че TikTok е най-изтегляното приложение, което едва ли е изненадващо.

Популярният хит на ByteDance e oтчел над 59 млн. изтегляния в световен мащаб. Най-голям ръст в популярността се отчита в Бразилия и Китай, където увеличнието е съответно 13% и 12%. Внушителната популярност на TikTok обхваща европейския пазар, където оглавява класациите в няколко страни.

Facebook е единственото приложение, което успява да изпревари TikTok по популярност в Google Play през изминалия месец.

 

 

Социалната мрежа регистрира повече от 53 млн. изтегляния, като най-голям ръст е регистриран в Индия, където увеличението достига до 26%, информира TechRadar. В първите десет в класациите попладат очаквани заглавия, сред които Snapchat, Instagram, Messenger, Zoom, Gmail, Google Meet и др.

Забелязва се и стабилно представяне на Telegram, което също е отразено в доклада на SensorTower. Ситуацията не се е променила драстично, в сравнение с предходния месец. Прави впечатление наличието на Hotstar, което е сравненително ново заглавие и попада на 10-о място по изтегляния за април в Google Play.

В голяма степем резултатите затвърждават тренденцията за големия интерес към приложенията за комуникация и стрийминг. Това са заглавията с най-висок рейтинг извън традиционния сегмент на игрите. Няма да е изненадващо, ако резултатите през следващия месец продължат да бъдат сходни, както през април.

 

Oще от Digital: Най-добрите приложения за последните 10 години