Ако се интересувате от покупката на ново жилище трябва внимателно да подберете локацията му, тъй като стандарта на живот и данъците за недвижими имоти се различават съществено в градовете и държавите по цял свят. Така например ще са ви необходими около $2000 на месец, за да наемете малък апартамент в Манхатън, като за сравнение купуването на цяла къща в Детройт би ви струвала само $500. Много пазарни наблюдатели съветват в тази ситуация да избягвате големите градове като например Париж, Рим и Лондон, за да откриете подходящо място, където можете да живеете максимално евтино, предаде BGR.

 

Не е тайна за никого, че Югоизточна Азия предлага най-примамливи оферти, тъй като цените в този регион нямат аналог, а най-атрактивните държави в това отношение са Тайланд и Индонезия. Данните показват, че можете да наемете просторно жилище на цена от $125-$250 на месец и можете да се храните обилно с не повече от $2 на ден, което е доста по-евтино дори и от България. Малайзия е друга интересна локация, където бихте могли да наемете апартамент с три легла, придружен от собствен басейн за около $500 месечно или приблизително $166 на човек. 

 

Любопитна подробност е, че в Азия са разположени едновременно едни от най-скъпите и най-евтините градове в света, което представлява интересно съчетание, което не можете да срещнете на други континенти. Ето и списък с най-евтините места за живеене в света, според The Economist:

 

1. Карачи, Пакистан.

2. Бангалор, Индия. 

3. Каракас, Венецуела.

4. Мумбай, Индия.

5. Ченай, Индия.

6. Ню Делхи, Индия.

7. Техеран, Иран.

8. Дамаск, Сирия.

9. Катманду, Непал.

10. Алжир, Алжир.

Вижте най-загадъчните древни градове, които вече са изчезнали