Последните дни от календарната година са подходяща възможност да се сдобиете с нов смартфон. От една страна може да откриете разнообразие от модели, но от друга да се възползвате от актуални тпромоции на търговските вериги. Празничният сезон е добър момент да изненаде любим човек с високотехнологичен подарък.

Ако планирате подобна покупка или просто се интересувате от актуалния баланс на силите в пазара на смартфони вероятно ще се зарадвате на научите кои са нй-добрите устройства за ноември. Това е възможно благодарение на традиционната класация на AnTuTu, която взема под внимание резултатите от бенчмарк тестове.

Едва ли ще се изненадате да разберете, че най-бързия смартфон за предходния месец е Huawei Mate 40 Pro+. Новият флагман на китайския производител може да се похвали с резултат от 698 654 точки на AnTuTu тестовете. Единственият друг модел, който се доближава до тази стойност е Huawei Mate 40 Pro,  който успява да отчете 684 069, съобщава официалния сайт на AnTuTu.

 

 

Важно е да отбележим, че смартфоните използват Kirin 9000 процесор, което е причината за сходното им представяне. Разликата е, че тествания Huawei Mate 40 Pro+ има 12GB RAM, докато Mate 40 Pro e с 8GB. Третата позиция са най-бързо устройство за ноември е за Xiaomi Mi 10 Ultra.

Крайният резултат от 671 045 се доближава до флагманите на Huawei, но не успява да демонстрира толкова добро представяне. Любопитното е, че това е единственият модел в класацията, който има 16GB RAM и също така работи с Qualcomm Snapdragon 865.

Следват две устройства на непознат за европейските потребители бранд, а именно iQOO 5 и iQOO Pro. Теи модели също използват Snapdragon 865, като резултатите им са много идентични: 664 250, 664 238. Шестата позиция е за Realme K30S, който е с 8GB RAM и успява да достигне 664 119.

Сред останалите предложения, които намират място в списъка са vivo X50 Pro+, iQOO Neo3 и Asus ROG Phone 3.

 

Още  oт Digital: Huawei Mate 40 Pro оглави бенчмарк класацията за най-добър смартфон с изкуствен интелект