Интернет браузърът е едно от най-използваните мобилни приложения. Всеки смартфон идва с такова приложение по подразбиране, но може да си инсталирате друго. MakeUseOf ни показва седемте най-добри браузъра за Android смартфон.

 

Google Chrome

Това е най-популярният браузър в света и има защо. Той има много опции, работи добре и е наличен безплатно за всякакви устройства. Идва и предварително инсталиран за повечето Android смартфони.

Chrome предлага доста функции за персонализация, има режим за поверително сърфиране, четец, може да се използва за всякакви сайтове, за стрийминг на видео и какво ли още не. Предлага и синхронизация с Gmail, Drive и други услуги.

 

 

Opera

Друг популярен браузър, който залага на сигурността. Предлага вграден режим за блокиране на реклами, има и вграден безплатен VPN. Opera разполага с доста функции за персонализиране с цветове, режим за пестене на трафик, новинарски поток и режим за поверително сърфиране.

 

 

Firefox

Firefox е познат като браузър за компютри, но има и мобилна версия. Предлага опростен дизайн с опции за персонализация. Има система за блокиране на тракери и скриптове, може да пречи на опити за използване на устройството за копаенене на криптовалути и др. Поддържа и добавки за браузър като настолната си версия.

 

 

Vivaldi

По-малко популярно име. Vivaldi дава доста голям набор от опции за персонализиране на дизайна – разположение на елементите, цвят, стил, теми и др. Освен това има удобни функции за смяна на екраните и табовете

Vivaldi има вградена функция за блокиране на тракери и и реклами. Има и собствена технология за превод на сайтове. Предлага и функция за водене на бележки и синхронизирането им между различни устросйтва.

 

 

DuckDuckGo Privacy Browser

Браузър, който залага на сигурността. Той има функция за автоматично блокиране на тракери и събиране на данни. Също така автоматично търси и активира HTTPS връзката на всеки сайт, който я предлага. Има и удобни бутони за бързо и лесно триене на събраните данни и затваряне на множество табове с едно докосване.

 

 

Brave

Още един браузър, които залага на сигурността. Той също ще активира HTTPS винаги, когато е налична, като блокира реклами, изскачащи прозорци, тракери. Brave позволява на потребителя да гледа реклами и да печели пари за себе си. При това без да се събират лични данни или историята на сърфирането.

 

 

Microsoft Bing

Bing на Microsoft не е само търсачка. Може да бъде в ролята на браузър с доста функции за персонализация, слагане на тапет и др. Има и бутони за бърз достъп до основна информация като време, новини и др. Интересна алтернатива за тези, които търсят нещо различно от Google.